maanantai 23. syyskuuta 2013

Sisuuntumista

No niin. Mitä sitä harmittelemaan ja katumaan. Tehty mikä tehty, ja nyt on uusi viikko ja uusi mahdollisuus opetella elämään tervellisemmin ja paremmin. Tänään on paastopäivä, joka on sujunut toistaiseksi varsin hyvin. Ja uskon että sujuu iltakin, jotenkin nämä menevät omalla painollaan jo nyt.

 Mutta muut päivät tarvitsevat vähän suunnitelmaa. Jos en mieti yhtään syömisiä etukäteen, lähden helposti mieliteon ja helppouden perässä väärälle tielle. Yritän nyt estää sen suunnittelemalla seuraavan päivän syömisiä ainakin osittain etukäteen. Perjantaina on luvassa semmoinen meno ystävän kanssa, että kalorit paukkuvat taatusti yli, joten haluan nyt ennen sitä olla järkevästi. Ja vielä sitten kun oppisi katkaisemaan sen hauskapidon niin, että lauantaina pystyisi palaamaan asiaan.
Liikunnan suhteen on pieniä muutoksia tullut elämääni. Kävin viime viikolla fysioterapeutilla polveni vuoksi, joka on alkanut kesällä pitää pahaa ääntä. Vaikka kuvien mukaan se ei rikki tai kulunut olekaan, niin joku siinä kuitenkin on, ja reisilihaksien vahvistaminen on nyt tärkeää. Sain kahden kuukauden ohjelman, jonka aikana minun pitää kaksi kertaa päivässä tehdä tietyt liikkeet ja venytykset. Ensin ilman vastusta, myöhemmin vastuskuminauhalla ja omaa kehoa vastuksena käyttäen. Vartin kestää tehdä ohjelma läpi kun tekee nopeasti. Ja näitä siis kaksi päivässä. Eli sikäli mikäli meinaan ohjetta noudattaa, joka päivä tulee liikuntaa vähintään puoli tuntia. Päälle vesijuoksu 2-3 kertaa viikossa. Porraskävelyä ei fysioterapeutti nyt vielä suositellut, sanoi että kannattaa lähteä nyt tekemään sitä ohjelmaa ihan kevyesti.

Juuh. Suunnittelen parempaa elämää kyllä. Ja toivon kauheasti että pääsisin pian käymään jossain, ravitsemusterapeutilla tai kenellä nyt sitten ensimmäisenä käydäänkään, kun lähete laihdutusleikkaukseen on tehty. Ainiin, keskiviikkona menen käymään labrassa, katsotaan perusjuttuja, kuten kolesterolia, sokeria ja sydänfilmiä. Kolestelori on ollut joskus kokonaisuudessaan koholla, nyt vuosi sitten koostumukseltaan viksallaan, mutta ei kokonaislukemana koholla. Tämän vuoden alussa aloitin kasvisyöjänä, joten hiukan kiinnostaa näkyykö se mitenkään koostumuksessa. Paastoilunkin on todettu arvoja parantavan, mutta tuskin sentään näin lyhyessä ajassa kuin mitä minulla on takana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos että kommentoit blogiini! Minulla on kommenttien valvonta käytössä, joten älä hämmästy sitä ettei viestisi näy heti. :)