perjantai 6. syyskuuta 2013

Apuvälineitä matkalle ja perillekin

Olen kokeillut kaikenlaisia vippaskonsteja laihduttamiseen. Keitellyt kaalikeittoa, karsinut hiilareita pois, kokeillut laihdutuslääkkeitäkin. Mistään noista ei ole ollut pysyväksi painonhallintakeinoksi minulle. Tällä hetkellä koitan järkevöidä syömisiäni Kiloklubin avulla. Sen ruokapäiväkirjaan merkkailen ainakin osittain syömisiäni, vaikka toisaalta minulla on siitä jo niin pitkä kokemus, että merkkaamattakin melkein tiedän kuinka saada sen "pallerot vihreälle". Ongelmahan ei ole se ettenkö tietäisi kuinka syödä, vaan se etten noudata sitä, en jaksa en pysty en kykene noudattamaan sitä. Toisaalta juuri nyt en pyrikään noudattamaan tarkkaan Kiloklubin suosittelemia kalorimääriä, vaan kokeilen pätkäpaastoilua, eli viime aikoina kovasti otsikoissa olluta 5:2 diettiä.

5:2-dietissähän idea on syödä muuten normaalisti, mutta kahtena päivänä viikossa syödä vain hyvin vähän, n. 500kcal:n edestä. Kokeilin tätä jo keväällä pari viikkoa, ja paino kyllä lähti laskusuuntaan. Ei ehkä hirmuisen vauhdikkaasti, mutta kuitenkin selkeästi. Kesälomalla en millään jaksanut paastoilla, mutta nyt yritän ryhdistäytyä. Jotenkin voisin kuvitella, että tästä saattaisin löytää sen avun siinä tapauksessa etten tosiaan pääse leikkaukseen. Se että joka ikinen päivä joutuisin jokaisen suupalani miettimään, se ei vain toimi, tiedän sen kokemuksesta. Mutta kitupäivät mahdollistaisivat sen, että muina päivinä saisi syödä kohtuullisen vapaasti, ei toki överöiden.

Toistaiseksi oma kokemukseni 5:2 hommasta on, ettei se varsinaisesti aiheuta ahmimista, vaan päinvastoin saa normipäivien syömiseenkin tolkkua. Jotenkin ihan tavallinen kaurapuurokin maistui paastopäivän jälkeen taivaalliselle. Syömistä ikäänkuin arvostaa enemmän paastopäivän jälkeen. Jos niukat päivät alkavat aiheuttaa ahmimista muina päivinä, asiaa pitää miettiä uudelleen. Tällä viikolla pidin yhden paastopäivän vasta, mutta ensi viikolla olisi tarkoitus pitää kaksi. Itselläni helpottavana tekijänä on se, että mieheni pätkäpaastoilee myös. Huomattavati vaikeampaa olisi iltaisin vastustaa kiusausta yksin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos että kommentoit blogiini! Minulla on kommenttien valvonta käytössä, joten älä hämmästy sitä ettei viestisi näy heti. :)