maanantai 23. joulukuuta 2013

Sisätautilääkärin tapaaminen

Tänään olin sairaalassa tapaamassa sisätautilääkäriä. Sairaanhoitajan kanssa juttelin myös. Ja voi miten  mukava tuo käynti oli. Jotenkin jäi sellainen mukava olo, paljon varmempi kuin aikaisemmin on ollut. Lääkäri hyvin perusteellisesti selvitti asioita leikkaukseen liittyen, ja minun terveydentilaani tarkasteltiin monelta kantilta. Vähän sain kehujakin joistain asioista, esim. d-vitamiiniarvosta, joka kuulemma on parempi kuin suurimmalla osalla suomalaisista tähän aikaan vuodesta. Ja mikä parasta, alhaisen hemoglobiinin ei minun kohdallani katsota olevan este leikkaukselle, koska sen aiheuttaja ei ole imeytymishäiriö, vaan autoimmuunisairaus, ja olen jo vuosia pärjännyt matalalla hb-arvolla. Toinen mitä pelkäsin esteeksi, oli refluksioireet, mutta lääkäri oli sitä mieltä, etteivät nekään varsinaisesti estä mitään.

Kaikenkaikkiaan tuli semmoinen olo, että saatan minä siihen leikkaukseen mennäkin. Lääkäri lupasi, että heti jos ene-kuuri onnistuu, hän tekee lähetteen kirurgian klinikkaan. Ja kuulemma toisaalta saan itse päättää myös niin, että haluan edetä hitaammin ja miettiä kauemmin. Mutta jos haluan homman etenevän nopeasti, leikkaukseen olisi mahdollista jo ensi syksynä ehkä päästä. Ja jos siis mitään kummaa ei mahastani löydy.

Hyvä mieli on. Olen ammattilaisten käsissä selvästi, ja uskon että niin käy kuin on hyvä. Nyt aion nauttia joulusta ja myös herkuista ihan luvan kanssa. Rauhallista ja rentouttavaa joulunaikaa kaikille muillekin toivon!

1 kommentti:

  1. Mahtavaa :) Samanlainen olo on mullakin ollut koko prosessin ajan - ammattilaisten käsissä ollaan oltu, ja omalla työllä täydennetty heidän osaamisensa!

    -matamiina

    VastaaPoista

Kiitos että kommentoit blogiini! Minulla on kommenttien valvonta käytössä, joten älä hämmästy sitä ettei viestisi näy heti. :)