sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Pari päivää jäljellä...

Huh, vähiin käy eneilypäivät! Enää kaksi kokonaista päivää jäljellä. Uskomatonta miten lopulta aika on mennyt nopeasti. Ja ilokseni voin kertoa, että jumi on helpottanut. Paino on pudonnut keskiviikon jälkeen pari kiloa varmaankin, eli ei mitään huolta siitä etteikö suoritukseni olisi hyväksytty. Tai no, ei kai pitäisi näin itsevarmana mitään sanoa, iskee pian hirmuinen ummetus ja turvotus päälle!!! Tällä hetkellä joka tapauksessa näyttää siltä, että saattaa se -10kg täyttyä enen aikana. Jos ei yllättäviä turvotuksia tms. ilmaannu.

Se on ollut hassua, että tavallaan nämä viimeiset päivät on tuntuneet vähän vaikeammilta. Jotenkin siinä vaiheessa kun edessä oli kolme viikkoa eneilyä, ei antanut edes ajatusta normaalille ruualle. Nyt kun on jäljellä enää muutama päivä, se tuntuukin sietämättömän pitkälle. Niin lähellä ja kuitenkin kaukana se, että saa syödä jotain oikeaa.

Olin ajatellut, että laskeudun normisyömiseen hyvin rauhallisesti ja loivasti. Nyt tuntuu, että noinkohan vain pystyn siihen. Toki yritän, oikeasti yritän. Mutta sen verran on mielitekoja vähän kaiken suhteen, että saattaa tehdä tiukkaa kovin loiva syömisen aloitus. Mutta jospa edes osaisin määrät pitää pieninä? Nyt ainakin tuntuu, että mahalaukku on aika pieni, maha tulee tosi täyteen salaattiateriasta.

Joka tapauksessa olen suunnitellut, että jatkan 5:2-paastoilua. Se on minulle tuntunut sopivan, ainkin melko hyvin. Ensi viikon maanantaille, siis viikon päähän olen suunnitellut ensimmäisen paastopäivän. Mutta jotain tolkkua muihinkin syömisiin haluaisin saada. Noh, aika näyttää olenko oppinut mitään enen aikana.

2 kommenttia:

  1. Todella hienosti olet selviytynyt,hyvä sinä ;) 10kg on todella mahtitulos 4 ENE-viikossa.Se helpottaa kummasti kun saa niitä lisäprotskuja syödä ja kasviksia.Silloin kerran oli puhetta,että mistä olin saanut tietoa siitä 20g:n lisäproteiinistä ja että milloin.Niin se sanottiin jo vuosi sitten keväällä Oulussa Oys:sin järjestämässä ravitsemisterapeuttien koulutuksessa.Itse olin silloin ennen leikkausta 5 viikkoa enellä (-12.7kg ) ja sitten menin suoraan leikkaukseen ( 02.09.2013 ) joten en kerennyt palata ollenkaan niin sanottuun normisyöntiin.Nyt vajaan kuukauden päästä on puolivuotiskontrolli leikanneen lääkärin luona ja sitä ennen ensimmäiset täydelliset verikokeet ravitsemustilasta ym. Saas nähdä mitä sanoo :) Painonpudotustavoite varmaankin on täyttynyt,kun painoa on tippunut leikkauksen jälkeen 31,5kg ja vuoden+2kk:den aikana yhteensä 70kg. Jäljellä jo nyt on roikkuva nahkasäkki kaikkialla. Mutta tilalle olen saanut terveyttä lisää ja paremman olon. :D Sinulla on nyt hieno tilaisuus ruveta jo opettelemaan leikkauksen jälkeistä ruokavaliota ja pienempiä määriä, kun vatsalaukkusi on jo kutistunut huomattavasti enen ansiosta. Tsemppiä sinulle myös jatkoon, vaikka ene loppuukin. :) Muistanko oikein että sinulle määrättiin vielä toinen ene jakso ennen leikkausta, vai sekoitanko johonkin toiseen henkilöön ? Mukavaa alkavaa viikkoa ! On niin mukavaa,kun päivität blogiasi ahkerasti,kiitos siitä !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mukavasta kommentista! :)
      Juu, minulle tulee vielä toinen ene-jakso ennen leikkausta. Tämä oli periaatteessa vasta semmoinen testi ja harjoitus, heh. Nytpä tiedän että tästä voi selvitä ja että painokin tippuu kyllä. Ehkä kaikkein tärkeintä oli huomata, että huono olo kyllä katoaa kokonaan.
      Ravitsemusterapeutti puhui viimeksi, että tässä olisi tulossa joku semmoinen jakso myös, että harjoitellaan leikkauksen jälkeistä syömistä. Ilmeisesti siis ihan ohjatusti tämän teen, en tiedä enempää. Keskiviikkona selvinnee lisää.
      Sulla on ihan MAHTAVASTI pudonnut paino, huhhuh!!! Odotan niin kovasti, että pääsen myös tuommoisiin tuloksiin. Onnittelut sulle upeasta saavutuksesta! :)

      Poista

Kiitos että kommentoit blogiini! Minulla on kommenttien valvonta käytössä, joten älä hämmästy sitä ettei viestisi näy heti. :)