maanantai 29. joulukuuta 2014

Joulunajan kuulumisia

Melko varmasti vuoden viimeinen postaus oisi tässä nyt sitten. Aika on kiitänyt, ja toisaalta en tajua että leikkauksesta on vasta vähän yli kaksi kuukautta, tuntuu kuin kaikki olisi ollut näin jo vaikka kuinka pitkään. Eli kutistetun mahan kanssa ollaan opittu hyvin tulemaan toimeen, joulunakin. Lienee ensimmäinen joulu ikinä, kun paino ei ole noussut, herkuttelusta huolimatta.

Syömiset sujuvat, mutta pakko myöntää, että laatu on ihan poskellaan tällä hetkellä. Ja siksi paino ei myöskään ole pudonnut. Suklaata, juustoja, viiniä ja muita herkkuja, niitä on mahtunut minunkin ruokavaliooni. Määrät ovat tietenkin kerrallaan melko pieniä, mutta toisaalta eipä suklaata kovin paljon tarvitse syödä, kun jo kalorimäärä on semmoinen ettei laihdu. Eli tiedossa on, mitä pitää muuttaa ruokavaliossa viimeistään ensi viikolla. Aion suklaan suhteen tehdä ihan totaalistopin, koska jostain syystä pystyn sitä syömään melko paljon suhteessa muuhun syömiseeni, ja jään siihen helposti jotenkin "koukkuun". Eli kun joulusuklaat on kotoa syöty, alkaa suklaalakko, joka kestää sitten sopivaksi katsomani ajan. Ja samoin juuston suhteen siirryn takaisin Polarin 5% juustoon. Ja muutenkin tiedän kyllä pystyväni syömään tarkemmin.

Huomenna otetaan ensimmäiset kontrollilabrat, ja perjantaina on kirurgin kontrolli. Vähän on semmoinen olo, että oisi tietty kivempi mennä jos oisi paino pudonnut rt:n käynnistä, mutta näillä nyt mennään. Tiedän että paino väistämättä alkaa taas tippua, kun syöminen normalisoituu. Kukaan tuskin voi syödä suklaata joka päivä joka välissä ja laihtua silti. Ohitusleikattuna en ehkä pystyisi suklaata syömäänkään, mutta en kadu sitä että halusin sleeven. Kyllä minä osaan syödä järkevästi ja pitää huolen määristä, ja toisaalta tuntuu mukavalle että pystyn lähes kaikkea kuitenkin syömään pieniä määriä.

Joopa joo, lääkärikäynnin jälkeen sitten vaikka lisää. Mukavia viimeisiä vuoden 2014 päiviä kaikille lukijoille!


13 kommenttia:

  1. Onnellista uutta vuotta ja tsemppiä suklaalakkoon! :)

    VastaaPoista
  2. Mä en tajua et ku sä pääsit siihen leikkaukseen. PÄÄSIT: Niin sä et pysty ees alkua sitoutuu kunnolla? Siis sori vaan mut en ymmärrä. En voi tajuta....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on sinun mielipiteesi. En ole samaa mieltä. Se että muutamana päivänä annan itselleni luvan syödä myös jotain herkkua, ihan harkitusti, ei kylläkään tarkoitan etten ole sitoutunut hommaan. Ehkä kirjoitin vähän tyhmästi, että laatu on poskellaan, joka oli melkolailla liioiteltuakin. Perussyöminen ja määrät ovat ihan kohdallaan, se että annan itselleni luvan sen lisäksi hieman herkutella jouluna, ei vähennä sitoutumistani. Tiedän että jotkut ajattelevat että leikattu ei saisi koskaan syödä mitään herkkua enää, mutta minä en ajattele niin. Ja todellakin, olen niin onnekas kun pääsin leikkaukseen, joka päivä tunnen onnea siitä. Siitä, että voin nauttia asioista pieninä määrinä ja kohtuudella. Se kuvaamani laatuongelma on sitä, että kun määrät ovat pieniä, jää laadukkaan syömisen määrä liian pieneksi, kun syön vaikkapa suklaata pari palaa jossain välissä. Eli se ei tarkoita, että söisin vain paskaa, tai isoja määriä. Oikeastaan tämä naurattaa minua. Melko harva on tehnyt niin tarkkoja laskelmia syömisestä ja suunnitelmia kuinka elää. Mutta, mitäs kirjoitin tämän tekstin, ja annoin kuvan etten ole sitoutunut hommaan. Voi kai sen näinkin sitten nähdä, onneksi itse tiedän totuuden.

      Poista
    2. Vielä lisään, että jos olen laihduttanut tässä lähes 40kg yhteensä, enkä mielestäsi "pysty edes alkuun sitoutuu kunnolla"? Kyllä anonyymi, jos vielä luet blogiani, tulet näkemään, että olen sitoutunut. En vain perusta painonpudotustani kuvitelmalle, etten koskaan ikinä enää söisi mitään herkkuja, tai koskaan joisi viiniä.

      Poista
  3. Anonyymi, kuulostat enemmän kateelliselta kuin miltään muulta. Ihminen, joka on mennyt leikkaukseen, on todellakin enemmän kuin sitoutunut siihen. Varsinkin Suomessa, missä ennen leikkaukseen pääsyä on pitkä tie, missä sitä sitoutumista testataan mitä erilaisimmilla tavoilla.
    Joten mieti ja ota selvää asioista. Ja muista hyvä sanonta: jos sinulla ei ole mitään mukavaa sanottavaa, pysy hiljaa.

    VastaaPoista
  4. Oon nyt kauhee ja vähän mainostan omaa blogiani http://isonanna.blogspot.fi/ mulla matka vasta alussa. Ihailen sun sitkeyttä ja VAHVUUTTA.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Et ole kauhee, just kiva kun mainostat, menen oitis katsomaan blogiasi! Tsemppiä matkallesi kovasti! :)

      Poista
  5. Mäki mainostan omaani! Se löytyy osoitteesta http://nonpun.me ! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä seuraan sua jo, ja olen lukenut uusimmankin kirjoituksen, hihii! :D En vain ole vielä saanut aikaiseksi kommentoida. Mutta mukana ollaan! :)

      Poista
    2. Lisäsin sut siis lukuluettelooni heti blogisi ilmestymisen jälkeen, eli vaikka mua ei ehkä näy listalla, päivityksesi tulevat seinälleni. :)

      Poista
  6. Oot myös mun lukuluettelossa bloggerissa! :) JEE!

    VastaaPoista

Kiitos että kommentoit blogiini! Minulla on kommenttien valvonta käytössä, joten älä hämmästy sitä ettei viestisi näy heti. :)