keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Ensimmäinen ravitsemusterapeutin kontrolli

Eilen oli kahden kuukauden kontrolli ravitsemusterapeutilla. Ihan mukava käynti oli, ja pääasiassa sain hyvää palautetta syömisistäni ja painonpudotuksestakin. Virallinen merkintä kahden kuukauden painonpudotukseksi oli sairaalan papereihin 9kg. Siitäkin sain kehuja, vaikka itsestä välillä tuntuukin kovin vaatimattomalle pudotus, jos alkaa vertaamaan joidenkin ohitusleikattujen pudotuksiin. Tiedän ettei pidä vertailla, ja että tuo pudotustahti on oikein hyvä, mutta välillä iskee tunne, että harmittaa hidas tippuminen.

Pientä viilausta ruokavalioon tuli. Hyvien rasvojen määrää pitäisi lisätä ottamalla rasvaisempi levite käyttöön, Minilättaa kun olen aikaisemmin käyttänyt. Ostin samantien rasvaisemman, eihän tuota asiaa vaikea ole korjata käytännössä, jos vain saa mielen uskomaan että on tarpeellista syödä ENEMMÄN rasvaa. Toinen oli maitotuotteet, eli niiden säännöllinen hieman runsaampi käyttö kuulemma olisi hyödyllistä. Lupasin  yrittää, vaikkeen ihan varma ole, että uskonko että pitäisi aikuisen 6dl nestemäisiä maitovalmisteita käyttää, vaikka siis proteiinimäärä olisi muutenkin riittävä, söisi kalsium- ja d-vitamiinilisää jne. Mutta joo, eiköhän sitä piimää voi ruokavalioon lisätä, hyvältähän se mahassa tuntuu.

Seuraava kontrolli on kirurgin kontrolli, ja se on tammikuun alussa. Labratulokset kiinnostavat eniten, niitä varten on aika labraan varattuna 30.12.

Kävin eilen kolmannen kerran bodypumpissa. Olen ensimmäisen kerran jälkeen lisännyt painoja lähes kaikkiin liikkeisiin, ja sen kyllä huomasi. Aika tuskallinen tunti oli. Päässä heitti lähes kaikkien sarjojen lopussa, mutta sitkeästi tein kuitenkin. Mutta mitään varsinaista liikunnan iloa en kyllä ole tuosta vielä saanut, olen tunnin jälkeen ihan hajalla, vaikka edelleen teen huomattavasti pienemmillä painoilla kuin suurin osa. Täytyisi yrittää jaksaa uskoa siihen että ne voimat lisääntyvät ja että rasituksensietokin paranisi. Ei ole kivaa kun silmissä pimenee niin helposti.

Edistymiskuviakin saisi taas ottaa, kun saisi aikaiseksi. Olisi mukava nähdä näkyykö missään. Katsotaan josko saisi viikonloppuna aikaiseksi.

1 kommentti:

  1. Moi!

    Pidä se pumppi mielessä vaan! Sitkeästi sinne, mutta älä lisaile painoja pariin, kolmeen kertaan. Koska tärkeintä on se, että se tuntuu mielekkäältä. Ja pumpissa aina jokaisessa kappaleessa pitäisi tuntua siltä, että viimeisia jaksaa hädin tuskin. Silloin on oikeat painot: kappaleen alussa tuntuu et ei mitään ongelmaa ja lopussa irvistellen ylös ja alas :)

    Voimat lisääntyvät kyllä! Ja sit yhtenä päivänä huomaat, et kyykkykappaleessa sulla onkin 17 kiloa per pää!

    Itse aloitin pumpin aikoinaan, kun olin ensin pudottanut painoa noin 20 kiloa. Voi pojat se oli mahtavaa aikaa! Pudotin sen jälkeen vielä 30 kiloa.
    Lempparini oli ensin pumppi ja sen jälkeen crossing-tunti, mut siihen toki meni aikaa, ihan alussa en olisi mitenkään jaksanut kahta tuntia peräkkäin. Mutta niin se keho vaan totttuu! Lihasmuistihan se on, joka vähän määrää, ja samalla tavalla kuin aiemmin keho on ollut tottunut syömään, se tottuu sen sijaan liikkumaan. Ennen pitkää et voikaan olla liikkumatta, kun ootkin siihen jo koukussa! :)

    Tsemppiä ja voimia!

    PS: omista pudotetuista kiloista kaikki tulivat takaisin. Yhteensä 50 kiloa. Se lähti liiikkeelle siitä, että pidin pari viikkoa taukoa liikunnasta. Sen jälkeen olikin tosi vaikeaa palata siihen. Ja minä kompastuin enkä enää sen jälkeen osannutkaan takaisin tuolle polulle. Yritän löytää sen uudelleen, tällä kertaa leikkauksen avulla. Tervetuloa seuraamaan matkaani, blogini löytyy osoitteesta http://nonpun.me ...

    VastaaPoista

Kiitos että kommentoit blogiini! Minulla on kommenttien valvonta käytössä, joten älä hämmästy sitä ettei viestisi näy heti. :)