maanantai 27. huhtikuuta 2015

Jumissa myös lihasten osalta!

Mun suosikkiaihe päivityksille on ihan selkeästi jumi. Aika tylsät aiheet on! Mutta tällä kertaa tarkoitan niskahartiaseudun todella piinallista jumitilannetta. Piinallisempaa kuin tuo painon suhteen oleva jumi.

Mulla on ollut koko tämän prosessin ajan erilaisia ongelmia sekä alaselän että toisaalta yläselän ja hartioiden kanssa. Ja nyt ihan selkeästi viime aikoina yläselän ongelmat ovat pahentuneet. Tilanne on nyt pari viikkoa ollut se, etten ole pystynyt enää pitämään olkaimellisia rintaliivejä! Leveillä olkaimilla varustetut urheiluliivitkin aiheuttivat hirveän säryn, jomotuksen ja kiristyksen, jotka taas johtivat migreeniin. Olen yksittäisiä tulehduskipulääkenappeja ottanut, mutta eiväthän ne sillä tavalla oikein auta, ja säännöllisenä kuurina taas en uskalla/pysty syödä, kun korventavat mahaa. Olen venytellyt, jumppaillut, rullaillut pilatesrullalla jne. Eikä mistään oikein ole apua. Eilen sitten varasin itselleni lääkäriajan tälle aamulle.

Lääkäri oli sitä mieltä tutkittuaan yläselkääni ja niskaani, että tarvitsisin pidempiaikaista fysioterapiaa. Iso painonmuutos tukee tätä asiaa, kun  kehon painopiste muuttuu, se todella voi vaikuttaa kroppaan alkuun ikäänkuin negatiivisestikin. Lääkäri kirjoitti 15x fysioterapiaa lähetteelle! Se on hirveän paljon se, rahassa nimittäin. Kelakorvaus on olematon, ja vaikka koko hoitosarjan jälkeen sairauskassa maksaisi osan takaisin, en tiedä onko minulla varaa moiseen. Tiedän että pitäisi järjestää asiat niin että on, mutta katsotaan nyt.

Sain myös reseptin Sirdaludista, eli lihasrelaksanttia kehiin. Se tarkoittaa hyviä yöunia lähipäiville, koska Sirdalud väsyttää voimakkaasti. Päivällä en pysty sitä ottamaan, ehkä töiden jälkeen puolikasta voisi kokeilla kuitenkin.

Tämmöistä täällä tällä erää. Ai niin, ja olihan vielä yksi tapaus, joka piti kertoa. Varhaiskaalit ovat saapuneet kauppaan, ja minä rakastan varhaiskaalia. En ajatellut yhtään, kun eilen söin lautasellisen silputtua kaalia, jossa fetaa joukossa ja salaatinkastiketta. Söin mahani ihan täyteen sitä. N.vartti-puoli tuntia syömisen jälkeen alkoi hirvittävä mahakipu pallean kohdalla, kylkikaaren alla. Minulla oli yksi Litalgin varalla, kun on pari kertaa ollut aikaisemmin hieman sappikivikohtausta muistuttava kipukohtaus. Kierin lopulta lattialla, enkä pystynyt hengittämään kuin ihan pinnallisesti, josta mies hätääntyi ja soitti hätäkeskuskeen. Siinä puhelun aikana kipu alkoi hellittää, ja juttelin sitten itse hätäkeskuspäivystäjän kanssa ja sanoin etten tarvitse ambulanssia. Kipu helpotti kokonaan melko pian sitten, ja uskon vahvasti että kaali oli syypää. Toivon todella että näitä kohtauksia ei ala olla useammin, eivät kyllä tunnu kivoilta. Ja vähän harmittaa tuo kaali, se oisi niin terveellistä ja hyvää, voih. Ehkä pieninä määrinä kokeilen jatkossakin, mutta onhan se totta, että tuo eilinen määrä oli semmoinen, että tavallisella mahalaukulla varustetulle ihmiselle se oisi tarkoittanut kokonaista kaalinpäätä kerralla, joten eipä se ihme että "vähän" oireili!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos että kommentoit blogiini! Minulla on kommenttien valvonta käytössä, joten älä hämmästy sitä ettei viestisi näy heti. :)