keskiviikko 27. elokuuta 2014

Gastroskopia ja leikkausarvio

Skopia-aikani aikaistui parilla viikolla, ja se olikin jo eilen. Skopian teki leikkaava kirurgi, jonka kanssa sitten puhuttiin leikkauksesta muutenkin. Mutta voi hyvänen aika miten hirveä tutkimus se skopia onkaan! En jännittänyt pahemmin, enkä halunnut mitään apuja siihen, esilääkettä siis. Halusin että pääsen nopeasti pois tutkimuksen jälkeen. Onneksi se on nyt ohi, eikä varmaankaan hetkeen tarvitse olla tekemässä! Mitään poikkeavaa ei mahasta löytynyt, ei myöskään palleatyrää, joka olisi ollut este sleeve-tyyppiselle leikkaukselle. Kirurgi selkeästi oli itse enemmän ohitusleikkauksen kannalla, mutta minä pysyin mielipiteessäni, että haluan sleeven. Ymmärrän kyllä, ettei sekään ole pieni tai mitenkään "kevyt" leikkaus, etteivät tulehduskipulääkkeet runsaina määrinä sovi sillekään mahalle jne. On vain vahvana tunne, että sleeve se on.

Leikkaukselle ei siis ole mitään estettä. Lääkäri soitti siinä vastaanotolla jonohoitajalle, jolla olikin yllättäviä uutisia. Jos vain saan nyt mahan uä-tutkimusajan piakkoin, saatan päästä leikkaukseen jo loka-marraskuussa! Ja sehän on ihan hirveän pian se. Ajatella, nyt tästä on tulossa totta! Nyt tietenkin sitten odotan kärsimättömänä sitä uä-aikaa, että saisin leikkauspäivän selville. Tässä saattaa käydä niinkin että ihan pienellä varotusajalla alkaa ene. Vaan ei haittaa, olen kyllä valmis siihen, elämäni viimeiseen ene-kuuriin. :)

2 kommenttia:

  1. No ei ole pitkä aika sinulla leikkaukseen! :) Onnea!!! Ja oot ollunna tosi reipas, kun selvisit gastroskopiasta ihan noin vaan! :) ...Hyi, mua puistattaa vieläkin se mun ekakerta :D Mutta nyt pidetäämpäs peukkuja sulle!!! :) Toivotaan, että kutsu tulee pian:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Joo kyllä mullekin melkoinen puistatus toimenpiteestä. Ja toivon ettei tarvisi uudestaan koskaan tehdä!

      Poista

Kiitos että kommentoit blogiini! Minulla on kommenttien valvonta käytössä, joten älä hämmästy sitä ettei viestisi näy heti. :)