tiistai 18. marraskuuta 2014

Kuukausi leikkauksesta

Tänään on tasan kuukausi leikkauksesta. Tuntuu että elämä ja rutiinit ovat asettuneet kutakuinkin uomiinsa. Jokaista suupalaa ei tarvitse kovasti miettiä eikä yrittää erityisesti muistaa syödä. Juominen meinaa välillä unohtua, mutta pääasiassa se sujuu hyvin. Välillä tulee syötyä maha liian täyteen, ja sitten pitää puoli tuntia kärvistellä kamalan olon kanssa, muutaman kerran yökätäkin on pitänyt liian nopean smoothien juomisen jälkeen tms.

Olen syömisiäni aika tarkkaan laskenut ja suunnitellutkin. Pyrkinyt lisäämään proteiinia ja välttämään liian vähäistä syömistä. Aika tasan 1200kcal tulee syötyä päivässä, ja proteiinimäärää olen saanut pikkuhiljaa nostettua niin että viime päivinä se on ollut 65-75g. Enemmänkin saisi olla, mutta vielä tässä vaiheessa en pysty enempään ainakaan. Kuidutkin olen saanut aika hyvin 20g:n paikkeille, mikä lienee leikatulle ihan kohtuullinen määrä. Vihannesten ja hedelmien määrä on vielä kovin pieni, mutta toivon sen pian korjaantuvan, kun nyt voi alkaa vapaammin raakojakin kasviksia syömään. Mutta ihan helppo niitä ei ole ruokavalioon lisätä ilman että proteiinimäärä siitä kärsisi.

Liikunta, ah mikä pakkopulla. Olen pakottanut useimpina päivinä itseni edes pienelle lenkille, mutta siinä se. Eilen illalla pakotin itseni tekemään hieman kyykkyjä ja pientä jumppaa kotona, nimittäin selkä on oikutellut viime viikkoina melkoisesti. Tiedän että se vaatisi enemmän liikuntaa, ja erityisesti vesijuoksua tai uintia. Ja mikään tekosyy ei nyt enää toimi, joten tavoitteeni on tällä viikolla saada itseni altaaseen jonain päivänä. Haavat on täysin parantuneet jo ajat sitten, eikä mitään muutakaan syytä ole, miksi en menisi uimahalliin. Paitsi laiskuus ja saamattomuus. Ja ne yritän selättää.

Kaikenkaikkiaan fiilikset on ihan positiiviset. Vähän ehkä harmittaa, ettei tuolla kalorimäärällä paino kuitenkaan näytä mitenkään kovin helposti tippuvan. Pakkohan sen on jossain vaiheessa tippua, mutta olisi tietenkin palkitsevaa, jos tiputus olisi edes jokseenkin tasaista. Oikealla ruoalla en saa kalorimäärää isommaksi, mutta herkkuja syömällä saisin- Valitettavasti herkut myös ainakin jossain määrin maistuisivat minulle, joten tässä asiassa joudun edelleen siis oleman tiukkana, etten osta niitä. Mutta tämänhän tiesin, että varsinkaan sleeve ei ehkä vie halua syödä herkkuja, joten en voi valittaa.

Ai niin ne pikkujoulut! Ne ovat ensi viikon perjantaina. Sain tietää, että siellä on noutopöytä. Se ratkaisi mielestäni "ongelmani". Voin helposti ottaa vaikka vihreää salaattia vahingossa liikaa, jolloin se vie huomion pois muutoin pienestä annoksestani. Eli olen siis ilmoittautunut juhliin, ja odotan kovasti että saan pukea päälleni pikkujoulumekon, joka ei ole aikaisemmin mahtunut päälleni, ja korkkarit. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos että kommentoit blogiini! Minulla on kommenttien valvonta käytössä, joten älä hämmästy sitä ettei viestisi näy heti. :)