torstai 6. elokuuta 2015

Liikunnallisen elämän suunnittelua

Nyt kun sappileikkauksestakin on riittävän paljon aikaa, olen alkanut miettimään liikunta-asioita. Kesän aikana en ole tehnyt juuri mitään, hyötyliikuntaa on toki tullut jonkin verran ja ihan muutaman kerran käynyt lenkillä. Ja venytellyt. Mutta siinä se, eli ei paljon mitään. Lihakset on taas ihan voimattomat ja kipeytyvät jo siitä kun vähän metsässä mäkisessä maastossa kävelee. Jotain on tehtävä. Minä haluan alkaa liikkumaan enemmän.

Joskus vuosia sitten olin jäsenenä Elixiassa. Tykkäsin hirveästi, kävin ahkerasti jumpalla ja salilla. Sitten alkoivat kummalliset kivut ja vaivat, ja lopetin. Nykyään niillä kivuilla ja vaivoilla on nimi (tulehduksellinen reumasairaus Sjögrenin syndrooma) ja lääkitys, vaikkeivat kokonaan poissa olekaan. Jossain vaiheessa kotini viereen tuli Gogo-liikuntakeskus, ja vuoden yritin käydä siellä, mutta ei siitä oikein tullut mitään. En pystynyt käydä ryhmäliikuntatunneilla jalkaterien kivun vuoksi, ja pelkän salin hinnaksi 45 euroa kuukaudessa oli mielestäni liikaa. Kun ei sielläkään sitten tullut käytyä tarpeeksi. Nyt viimeisimmäksi olen käynyt ihan muualla satunnaisesti jumpalla ja uimahallissa ja sen salilla. Ja kaipaisin vähän enemmän. Vaikka en mitenkään varmuudella tiedä pystynkö ja kykenenkö. Painoa kun kuitenkin on paljon vähemmän, varsinaista tulehdustilaa ei pitäisi elimistössä olla säännöllisen lääkityksen vuoksi ja kivut ovat nykyään vähäisempiä kuin aikaisemmin.

Päädyin tekemään niin, että pistin viestiä sekä Gogolle että Elixiaan ja selitin tilanteen. Kysyin olisiko mahdollisuutta jonkinlaista kokeilujaksoa sopia, että katsottaisiinko pystynkö ja kykenenkö. Vuoden sopimuksen tekeminen kun ei oikein houkuta, jos ei sitten pystykään käymään. Vaikka lääkärintodistuksella sitten pystyisikin siitä eroon pääsemään. Gogo vastasi, että 70€/kk eikä tarvi sitoutua. 70€!!! Se on aika hirveästi. Elixia vastasi, että tule käymään, jutellaan ja mietitään mikä olisi sopivan mittainen maksuton kokeilujakso, että kerkeän heidän palvelujaan kokeilemaan ja nähdään pystynkö säännölliseen treenaamiseen! Kuulostaa hyvälle. Katsotaan sitten mitä käytännössä on, ensi maanantaina menen juttelemaan. Kolmas vaihtoehto olisi Easyfit, joka on aivan omanlaisensa liikuntakeskus huomattavasti edullisempaan hintaan, vain 29,90€/kk. Sinne olen menossa kaverin kanssa ensi tiistaina vilkaisemaan miltä vaikuttaa. Mutta selvää on, että jos saan Elixiaan oikeasti maksuttoman kokeilujakson, otan sen kyllä vastaan. Elixiasta olen kaikkein eniten tykännyt kuitenkin.

Tällaisia ajatuksia ja suunnitelmia. Katsotaan sitten mihin lopulta päädyn, toivottavasti johonkin kuitenkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos että kommentoit blogiini! Minulla on kommenttien valvonta käytössä, joten älä hämmästy sitä ettei viestisi näy heti. :)