perjantai 6. maaliskuuta 2015

Jumissa

Täällä ollaan, jumissa! Ei ole edes huvittanut kirjoittaa, kun niin meinaa ärsyttää tämä jumittaminen. Paino jopa nousi vajaat pari kiloa tuossa jokunen viikko sitten, vaikka ruokapäiväkirjan mukaan söin ihan hyvin ja oikein. Tiedän kyllä että jumit ovat pitkässä ja isossa pudotuksessa asiaan kuuluvia, mutta sitä oli vaikea kestää, että vaakalukema systemaattisesti nousi pikkuhiljaa parisataa grammaa kerrallaan sen lähes kaksi kiloa.

Tuskastuneena asiaan pidin viime viikolla sellaisen herkuttelu-rilluttelu-viikonlopun, etten sitten vähään aikaan ole sellaista pitänyt! Ja kappas vain, paino todellakin tippui sen seurauksena kaksi kiloa! Minun ajatukseni siis oli, että kehon on pakko olla jotenkin jumissa ja käydä "pienillä kierroksilla", koska kalorimäärä oli oikeasti sellainen, että sillä olisi pitänyt laihtua. Ja tämä kokeilu järkyttää elimistön tasapainoa näytti siis toimivan, kiva niin. Maanantaina palasin hyvään syömiseen, ja toiveena olisi saada sitä painoa alaspäin, mutta tiukassa tuntuu olevan. Tiistaina paino käväisi uudessa alimmassa lukemassa, jonka sitten äkkiä päivitin tuonne seurantasivullekin, mutta nyt ollaan taas puoli kiloa isommassa lukemassa. Todella rasittavaa.

En haluaisi jumia hermoilla enkä sillä stressata, mutta kyllähän se kieltämättä vähän kummalliselle tuntuu, että jos ruoan sekä laatu että määrä ovat kunnossa,  eikä paino siltikään millään tipu! Olen tällä viikolla joka päivä merkannut kaikki syömiseni Kiloklubin ruokapäiväkirjaan todella orjallisesti, jokaista suupalaa myöden. Olen pyrkinyt syömään enemmän kuin 1200kcal, koska sillä ainakin menen jumiin. Vaan ei ole 1400-1500 kaloriakaan auttanut.

Eilen päädyin sitten aloittamaan kokeilun, josta moni puhuu, myös ravitsemusterapeutti. Syödä enemmän rasvaa. Kylmästi pistin oliiviöljyä semmoisenaan vajaan ruokalusikallisen suuhun ja nielaisin. Hyi että oli kamalaa, tänään ostan kyllä miedompaa rypsiöljyä, eilen ei ollut muuta. Rt sanoi, että rasva lähtee rasvalla, kokeillaan nyt sitten sitä. Mutta epäileväinen kyllä olen asian suhteen, koska en mitenkään rasvattomasti syö muutenkaan. Ja kyllä se oikeastaan jopa hirvittää laittaa öljyä semmoisenaan suuhun, kun kuitenkin periaatteessa aina on toitotettu sitä vähärasvaisuutta laihduttajilla. Mutta saapa nähdä nyt sitten.

Liikuntaa olen lisännyt kovasti. Olen nyt käynyt pilateksessa parin viikon ajan, ja sitä aion jatkaa. Puolet tunnista on putkirullausta, joka on ihan mielettömän mahtavaa kehonhuoltoa. Kivuliasta vähän, mutta tekee kuitenkin tosi hyvää. Vesijuoksemassa olen myös käynyt säännöllisesti. Pari kertaa kävin hiihtämässä vielä kun oli keliä, mutta se taitaa tältä erää olla loppu. Liikunnan lisäys voi olla yksi syy siihen miksi paino hetkellisesti nousi, mutta luulisi ettei sekään nyt oikeasti kovin pitkään jaksa sitä painon putoamista vastustaa! Luulisi päinvastoin että jossain vaiheessa se alkaisi TUKEA sitä laihtumista, toivoisin ainakin.

Noh, se siitä. En minä mitenkään hirveän ahdistunut tästä ole, mutta valehtelisin jos väittäisin ettei yhtään häiritse. Mutta eiköhän tästä jossain vaiheessa eteenpäinkin päästä. Tsemppiä kaikille pudottelijoille ja etenkin jumittajille, ja hyvää viikonloppua!

2 kommenttia:

  1. Hyvää viikonloppua sinnekin, ja hyvää naistenpäivää! Minä jumitan täällä kans, ei meinaa lähtä tippumaan. Nyt oli +600g tullut yllättäen. No, en hirveesti stressaa siitä, koska se voi jo huomenna olla taas mitä se oli aiemmin. Mutta turhauttaa tuollanen pienikin vaihtelu, valehtelisin minäkin, jos sanoisin ettei vaivaa :D Mulla voi olla nyt itsellä syynä, ettei maha oo toiminu kunnolla, en oo saanu juotua niiin hyvin, kuin ois tarve :( Sitten oon huomanna, että vaikka paino ei aina tipu, niin silti laihtumista tapahtuu, kun vaatteet ym. käy väljemmiksi vaan koo ajan. Mutta tästä eteenpäin mennään, sillätavalla mitä "keho antaa myöten" omaan tahtiin :) Tsemppiä sullekin! Ja kiva kuulla että liikuntakärpänen sinnekin on pesinyt!!! :) <3

    VastaaPoista
  2. Minullakin on nyt jumittanut ja pitää ehkä yrittää kiinnittää enemmän huomiota rasvoihin... Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista

Kiitos että kommentoit blogiini! Minulla on kommenttien valvonta käytössä, joten älä hämmästy sitä ettei viestisi näy heti. :)