maanantai 4. huhtikuuta 2016

Kurjia kuulumisia

Ei ole tehnyt mieli kirjoittaakaan, kun niin on nyt ankeaa ollut. Kuukauden olen ollut jo sairaslomalla, hirvittäväksi äityneen iskiaksen vuoksi. Järjetön hermokipu säteilee pakaran kautta sääreen, vieden myös voimat ja kosketustunnon jalkaterästä. Kipulääkkeeksi kokeiltu jos jotakin, oksikodoni lopulta riittävän tehokas että pystyy nukkumaan. Ja sitäkin pitää ottaa ihan kunnon annos. Aamut on ihan hirveitä, jalka on niin kipeä ettei tiedä miten päin olisi. Mitään en saa tehdä, siis liikunnallista, muuta kuin kävellä. Elixia on tauolla ja uimahalliin menoonkaan ei lääkäri antanut lupaa. Huoh.

Mä oon siis ihan raato. Talvilomalla iloitsin uudesta parantuneesta kunnostani, juoksin salikäynnin yhteydessä juoksumatolla pidempään kuin koskaan, liikuin lähes joka päivä. Ja nyt olen tässä jamassa, että jaksan kävellä kilometrin. Siitäkin jalkaterä jo väsyy kovin, kun paino ei jakaudu tasaisesti, iso varvas on jotenkin ihan pois pelistä. Kyllä se mieltä vie matalaksi. Ja etenkin se, ettei ole mitään tietoa siitä milloin kenties tilanne helpottaa.

Lääkäri epäilee välilevyn pullistumaa vahvasti, mutta lähetettä selkäpolille ei ole vielä tehty. Kuulemma kahdeksan viikkoa katsotaan ensin, että paranisiko itsestään. Vaan millään en meinaa jaksaa niin kauan odottaa. Pää hajoaa ennen sitä. Aaaaargh!!!

Paino on laskusuuntainen ollut niukasti, tai käväisi se jo kasilla alkavanakin, mutta pääsiäisenä palasin ysillä alkavaksi. Se on tietenkin kiva, että suunta on alaspäin, pitkä sairasloma ja liikkumattomuus voisi toki muutakin tehdä. Vaan mielummin oisin terve. Vaikka eipä taida minua tuo sana ikinä koskettaa.


6 kommenttia:

  1. Voi ei. Kovasti tsemppiä toipumiseen tuosta kamalasta vaivasta. Mun miehellä on ollut samaa vaivaa, ja hällä todettiin välilevynpullistuma. Fysioterapia ja venyttely on auttanut paljon. Hän kun ei leikkausta haluais. Oonkin käynyt kurkkimassa täällä, että oisko sun kuulumisia. Toivon sulle helpompia aikoja ja mukavaa kevättä silti!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos myötätunnosta! Aikamoisen yleinen vaiva tuntuu olevan, kaikilla tuntuu olevan lähipiirissä joku joka on kokenut saman. Sinänsä lohdullistakin. Mä oon käynyt nyt kaksi kertaa fysioterapeutilla, mutta tosi vaikea oli hoitaa mitenkään, kun ei missään asennossa pystynyt olla siinä hoitopöydällä! Laita siinä sitten akupunktioneuloja tai yhtään mitään, heh. Mukavaa kevättä sinullekin!

      Poista
  2. Minulla epäiltiin myös välilevynpullistumaa, oireeni olivat hyvinkin samanlaiset (kipu toisesta pakarasta varpaisiin asti). Sain myös kipulääkkeitä ja neuvon kävellä päivittäin. Kokeilin kolmea kipulääkettä, mikään ei auttanut nukkumaan, lopulta myös kävely alkoi tehdä kipeää. Seuraavaksi minut olisi lähetetty kirurgin arvioon, mutta en halunnut, sillä olin vasta 21-vuotias. Päätin käydä kiropraktikolla, ja kas kummaa, välilevyissäni ei ollut mitään vikaa, vaan lantioni oli kiertynyt vinoon niin, että se tuntui selkeästi selässäni kovana "pattina" ja painoi tietysti hermoa. Räks, lantio paikalleen ja sen päivän jälkeen kipua ei ollut. Suosittelisin siis miettimään kiropraktikolla tai osteopaatilla käyntiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävin osteopaatilla heti alkuvaiheessa, koska itsekin epäilin että olisi joku muu kyseessä. Vaan vaiva on pikkuhiljaa selkiintynyt, joka tapauksessa iskiashermo on nyt ärtynyt, aiheuttajasta ei tietenkään voida olla ennen magneettikuvausta ihan varmoja, että onko pullistuma vai jostain muusta syystä ärtynyt. Mulla on tosiaan jalkaterä veltto ja kosketustunto on alentunut, samoin voima varpaissa. Sinänsä kyllä tuommoinen joku lantion kiertyminenkin voisi hermon jumiin saada. Nyt sain joka tapauksessa lähetteen selkäpolille, toivon että pääsen magneettikuvaan, joka kyllä sitten paljastaisi syyllisen.

      Poista
  3. Hui, todella ikävältä kuulostaa. Jaksamista ja pikaista paranemista.

    VastaaPoista

Kiitos että kommentoit blogiini! Minulla on kommenttien valvonta käytössä, joten älä hämmästy sitä ettei viestisi näy heti. :)