torstai 29. lokakuuta 2015

Vuosikontrolli ja kuulumisia

Yli kuukausi mennyt edellisestä kirjoituksesta, ohoh. Mihin tämä aika oikein menee? Vähän kuulumisia siis tässä.

Mulla oli tässä leikatun mahan vuosipäivä juuri. Endokrinologille oli aika juurikin vuosipäivänä, aikaisemmin viikolla oli myös ravitsemusterapeutille aika. Verikokeet näyttivät ihan hyvää ravitsemusta muuten, mutta hb on matala. 110 ei nyt niin älyttömän matala mulle edes ole, kun on matalampikin ollut. Mutta saisi se parempi olla. Kaikki muut olivat viiterajoissa. Kolesteroli ei koskaan ollut kokonaisuudessaan niin hyvä kuin nyt, jopa hyvä kolesteroli oli nyt oikein hyvä. Eikä mitään puutoksia ole vitamiineista tms. Rauta-asiaa nyt tutkaillaan vähän lisää, koska olen niin kovin väsynyt ollut. Toki väsymykseni voi hyvin olla sjögreniä tai fibroa, mutta sitä vähän pohdittiin että voisiko väsymystä kuitenkin helpottaa jos hb olisi parempi. Multa otettiin eilen monta verikoetta jotka tätä rauta-asiaa selvittävät tarkemmin, ja tulosten perusteella mietitään sitten jatkoja. Jos näyttää että varastot ovat tyhjänä, rautatiputusta suoneen voidaan harkita.

Ravitsemusterapeutin käynnille tein edeltävästi kolme päivää ruokapäiväkirjaa, ja jo kirjatessa huomasin itse, että pikkuisen on huonontunut syöminen verrattuna vaikka puolen vuoden takaiseen. Ei niin että kaikki oisi huonosti, mutta vähän vähemmän tuli proteiinia, pikkuisen enemmän herkkuja ja siten esim. rasvahappokoostumus oli vähän huonompi. Huomasin, että olin vähän alkanut pihistelemään hyvistä asioista, eli päätin jättää siemenet laittamatta puuroon, "koska niissä on niin paljon energiaa" yms. Tässä taas tuli huomattua, että olisi hyvä välillä merkkailla syömisiä vaikkapa sinne Kiloklubiin, ettei pääse luisumaan huonompiin ruokailutapoihin. Periaatteessa mistään ei sillei valitettu, kaikki oli vielä ihan ok:sti, mutta kuitenkin selvästi tuli esiin että huomiota pitää ruuan laatuun kiinnittää. Ateriarytmi sinänsä on hyvä ja annoskoot, mikä on tietenkin tosi tärkeä juttu myös.

Painon suhteen oltiin tyytyväisiä, virallinen kirurgin tavoite on saavutettu. Sinänsä paino ei ole kuukausiin tippunut yhtään, ihan samoissa lukemissa ollaan edelleen. Enkä aktiivisesti ole mitään sen eteen tehnytkään. Jonkinlaista tiivistymistä on kyllä kohtuuahkeran salillakäymisen ansiosta selvästi tapahtunut. Mulla on tosi hyvät treenit nyt, osa pt:n kanssa suunniteltuja ja sitten muualta hankittuna esim. kerrassaan mahtava jalkatreeni, jonka voi tehdä vaikka kotona. Liikuntaa on tullut aika hyvin nyt harrastettua, mutta vähän on ajankäytöllistä ongelmaa kuitenkin, eli ihan niin paljon en kerkeä salilla tai jumpalla käymään kuin haluaisin. Mutta se lienee ongelma vähän kaikilla "elämän ruuhkavuosia elävillä".

Eli asiat on siis ihan hyvin. Selkäkipukin on pikkuisen antautunut, ei kylläkään kokonaan. Mutta osteopaatin tekemä perusteellinen tutkimus paljasti, että kyseessä kuitenkin olisi "vain" lihasperäinen ongelma, jonkinlaista lihaksiston heikkoutta ja jumia. Eli pitäisi olla sitkeydellä hoidettavissa kuitenkin. Lihasten vahvistusta, venyttelyä ja mahdollisuuksien mukaan lisää osteopaatin käsittelyä (kallista!!!), jospa se niillä tulisi kuntoon jossain vaiheessa ihan kokonaankin.

2 kommenttia:

  1. Onnea vuosipäivästä! Missä tunnelmissa olet asian suhteen? Menisitkö uudestaan, jos saisit taas valita? Mitä toiveissa/tavoitteena ensi vuodelle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hyvissä tunnelmissa oon. Jotenkin nopeasti ja aika helpostikin on tämä vuosi mennyt, ja onhan se olokin muuttunut. Silloin ennen leikkausta sitä ei osannut yhtään ajatella lopputulosta tai no, ehkä lopputulos on huono sana, mutta vaikkapa että mitä on vuoden päästä. Ja ehkä sitä vähän pelkäsi että sössii tämänKIN eikä laihdu sitten kuitenkaan. Nyt ei voi olla kuin tyytyväinen, ja todellakin menisin uudestaan. Ja edelleen haluaisin sleeven leikkaustavaksi, ehdottomasti. Tuntuu että olen saanut tällä juuri sen avun mitä tarvitsin, enkä yhtään enempää. Tuolla enemmällä tarkoitan imeytymishäiriöitä ja dumppingeja mitä enemmän on ohitetuilla. Ensi vuoden tavoite, hm. Kiinteytyä. Vahvistaa selkeästi lihaksia ja saada kroppa mahdollisimman toimivaksi. Jos paino sattuisi muutamankin kilon tippumaan, oisin iloinen, mutta se ei ole mitenkään välttämätöntä. Nousta se ei tietenkään saa! Tavoite on myös pyrkiä mahdollisimman hyvään syömiseen, eli se etteä vuoden päästäkään verikokeissa ei ole merkkejä puutoksista. :)

      Poista

Kiitos että kommentoit blogiini! Minulla on kommenttien valvonta käytössä, joten älä hämmästy sitä ettei viestisi näy heti. :)